سمعک شارژی
سمعک شارژی سمعکی است با تکنولوژی بالا و هوشمند، که نیاز به تعویض باطری ندارد و با استفاده از باطریهای قابل شارژ میتواند به کار خود ادامه دهد و با هر بار شارژ تا زمان معینی میتوان از آن استفاده کرد. سمعکهای شارژی دارای باتری داخلی هستند که در مقایسه با سمعکهای دارای باتری یکبار مصرف مرسوم، نیازی به تعویض منظم ندارند.
اولین سمعکهای شارژی را سمعک فوناک ارائه کرد و پس از آن شرکت زیمنس فنآوریهای جدیدتری از این باطریها را به بازار عرضه نمود. این سمعکها دارای پایه شارژرهایی میباشند که نقش شارژر و هم رطوبتگیر را ایفا میکنند. شارژ این سمعکها بسیار ساده و راحت بوده و دیگر نیاز به خرید و تعویض باطری نمیباشد. یادآوری این نکته ضروری است که سمعکهای شارژی فقط در نوع پشت گوشی و Ric موجود میباشد.
سمعکهای قابلشارژ مدت زیادی است که به بازار عرضه شدهاند، اما به دلیل معایبی که داشتند خیلی محبوبیت پیدا نکردند. با افزودن ویژگیهای جدید، مانند اتصال بیسیم (وایرلس) موبایل به سمعک، عملکرد آنها بدتر هم شد. اما اکنون به دلیل دوام بیشتر، محبوبیت آنها رو به افزایش است.
انواع باطری های قابل شارژ
- یون – لیتیوم
- نقره – روی
- نیکل – متال هیدرید
به دلیل اینکه در سمعکهای روی- نقره همزمان میتوان از باطریهای یکبار مصرف استفاده کرد بیشتر مورد استقبال قرار میگیرد. اما بخاطر شارژ قابل اطمینان باطریهای یون لیتیوم و دوام بیشتر آنها و اینکه در سمعکهای جدید پیشرفته از این باطریها استفاده شده است، انتخاب سمعکهای روی- نقره محدودتر شده و میتوان نتیجه گرفت در حال حاضر تکنولوژی برتر باطری یون- لیتیوم میباشد.
سمعک های شارژی برای چه افرادی مناسب نیست؟
این سمعکها برای تمامی افراد با کمشنوایی ملایم تا شدید مناسب میباشد اما این سمعکها برای کودکان و افراد با کمشنوایی عمیق و افرادی که سابقه استفاده از سمعکهای با باطری یکبار مصرف دارند مناسب نمیباشد. با توجه به اینکه در افراد کمشنوای شدید و عمیق، حجم صدای سمعک باید خیلی بالا باشد قدرت این باطریها جوابگوی این سمعکها نمیباشد.
معایب باطری های قابل شارژ
- وابستگی سمعک به شارژر، ممکن است در طول روز به علت استفاده از وسایل جانبی سمعک ناگهان شارژ باطریها خالی شود.
- هزینههای سمعکهای قابل شارژ نسبت به سمعکهای با باطری یکبار مصرف بیشتر میباشد. چون قیمت پایه شارژها ممکن است بالا باشد و هزینه بیشتری را به بیمار تحمیل کند
عمر شارژ باطری
باطری یون لیتیوم با هر بار شارژ به مدت ۴ ساعت، تا ۲۴ ساعت کار میکند و سمعکهای با باطری روی، نقره ۱۴ تا ۱۶ ساعت. البته خالی شدن شارژ باطری به استفاده سمعک در محیطهای مختلف، مقدار کمشنوایی، استفاده از بلوتوث و استریمرها و وسایل جانبی سمعک بستگی دارد.
نحوه مراقبت از سمعک شارژی
- هرگز محفظه باطری را باز نکنید
- از شارژرهای استاندارد و شرکتی استفاده نمایید.
- هرگز سمعکها را در مکانهای گرم و داغ مثل ماشین و یا نزدیک منابع گرمایی قرار ندهید.