باتری سمعک
سمعک نیز مانند هر دستگاه الکترونیکی دیگر برای اینکه بتواند به درستی کار کند نیاز به یک منبع انرژی دارد و این انرژی توسط باتری تامین می شود. اگر سمعک شما به خوبی کار نمی کند، یکی از دلایل می تواند تمام شدن شارژ باتری باشد که در اینحالت باید با باطریجدید، جایگزین شود .سمعک ها در اندازه ها و سبک های مختلف و با نیازها و قدرت های مختلف درآمده اند پس هرکدام به باطری خاص خود احتیاج دارند .
سمعک های بزرگتر نیاز به باتری های بزرگتر دارند. علاوه بر این، سمعک افرادی که کم شنوایی عمیق یا شدید دارند به قدرت بیشتری احتیاج دارد بنابراین به باتری بزرگتری نیاز دارد . در گذشته باتری سمعکها می توانست به مدت چند هفته انرژی مورد نیاز سمعکها را تامین کند ولی امروزه با اضافه شدن امکانات پیشرفته به سمعک ها نظیر ارتباط بلوتوثی بین سمعک و گوشی های موبایل، مدت زمان شارژ دهی باتری های سمعک از چند هفته به چند روز و شاید چند ساعت کاهش پیدا کرده است.
انواع باتری سمعک
- باطری های قابل شارژ
- باطری های روی-هوا (zinc-air)
- باطری های جیوهای
با وجود اینکه باتری قابل شارژ هنوز برای سمعکها در دسترس میباشد، با این حال رایجترین باتریها، باتریهای یک بار مصرف روی-هوا (zinc-air) هستند اما باتریهای جیوهای مدت زمان زیادی است که دیگر در سمعکها استفاده نمیشوند. به خاطر اینکه باتریهای روی-هوا با هوا فعال میشوند، لذا کارخانه تولیدکننده، برچسبی بر روی باتری نصب می کند تا باتری غیرفعال باقی بماند. مادامی که برچسب پشت باطری را نکنده اید، باتری های روی – هوا، درصورتیکه در دمای خانه و در محیط خشک نگهداری شوند تا ۳ سال می توانند سالم بمانند.
به محض اینکه برچسب از پشت باطری جدا شود، اکسیژن موجود در هوا بر zn موجود در باتری اثر میگذارد و باتری را فعال میکند. برای اینکه باطری روی-هوا بهترین عملکرد را داشته باشد، بعد از برداشتن برچسب به مدت یک دقیقه منتظر بمانید تا باطری کاملا فعال شود. هنگامی که برچسب برداشته شد، باتری سمعک در حالت فعال باقی میماند. توجه داشته باشید که گذاشتن مجدد برچسب روی باتری، باعث متوقف شدن فعالیت باطری نمیشود.
اندازه های باتری سمعک
در بازار پنج سایز باطری موجود است. از آنجایی که سمعکها در اندازه و مدلهای متفاوت تولید میشوند، سمعکهای بزرگتر و یا سمعک های افراد با کم شنوایی عمیق نیاز به باتریهای بزرگتری دارند. به علت اینکه به خاطر سپردن سایزهای مختلف باتری سمعک ممکن است مشکل باشد، بستهبندی باطری سمعکها با رنگبندی کُدگذاری شده است. این کُدگذاری برای تهیه و خرید آسانتر انجام شده است.
اندازه باطری های سمعک از کوچکترین تا بزرگترین عبارتند از :
- سایز ۵ – برچسب قرمز
- سایز ۱۰ – برچسب زرد
- سایز ۳۱۲ – برچسب قهوهای
- سایز ۱۳ – برچسب نارنجی
- سایز ۶۷۵ – برچسب آبی
طول عمر باتری های سمعک
طول عمر باطری بستگی به سایز باطری و توان مورد نیاز سمعک دارد. معمولا باطریهای کوچکتر طول عمر کوتاهتری از باتریهای بزرگتر دارند.ظرفیت باطری سمعکها با واحد میلی آمپر ساعت (mAh) تعریف می شود و زمانی که گفته می شود ظرفیت باتری ۱۲۶ میلی آمپر ساعت است، مفهوم آن اینست که این باتری می تواند به مدت ۱۲۶ ساعت جریان یک میلی آمپری را برای سمعکها تامین کند. حال هرچه جریان مصرفی سمعک بالاتر باشد، مدت زمانی که این باتریها می تواند جریان الکتریکی لازم را برای سمعک تولید کند، کاهش می یابد.
بطور مثال در سمعکهای بلوتوث دار، زمانی که سمعک در حالت دریافت صدا از گوشی موبایل است، جریان الکتریکی بیشتری از باطری دریافت می کند و در نتیجه شارژ باطری سمعکها زودتر خالی می شود. بسته به نوع باطری و نوع سمعک استفاده از باتریهای سمعک به مدت ۱۶ ساعت در روز، باطری های سمعک می توانند از ۵ تا ۲۰ روز دوام بیاورند. اگر طول عمر باطری سمعک شما کوتاهتر از حد معمول شده، احتمالا سمعک شما دچار مشکل شده است. در این موارد، بهتر است با اودیولوژیست خود مشورت کنید تا مشکل را برطرف کند.
متوسط طول عمر باتری سمعک با توجه به سایز آن به شرح ذیل می باشد
باطری ۶۷۵ دارای بزرگ ترین سایز می باشد. این باطری در سمعک های پشت گوشی به کار می رود. باتری ۶۷۵ دارای بیش ترین طول عمر در بین باتری های سمعک را دارد. معمولا طول عمر آن بین سه تا چهار هفته بسته به نوع باطری و نوع سمعک است.
باتری ۱۳ بیشتر در سمعک های پشت گوشی به کار می رود. طول عمر آن بین دو تا سه هفته می باشد و بستگی به برند باتری و نوع سمعک دارد.
باتری ۳۱۲ در سمعک های پشت گوشی کوچک وداخل گوشی به کار می رود. اندازه این باطری کوچک است و طول عمر آن بین ۱۰ تا ۱۵ روز می باشد.
کوچک ترین سایز باتری سمعک باطری سایز ۱۰ می باشد. باتری سایز ۱۰ در سمعک های داخل گوشی و سمعک نامرئی به کار می رود. طول عمر آن بین ۳ تا ۷ روز می باشد.
نکات لازم برای استفاده بهینه از باتری
طول عمر باطری سمعک به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه مطلب به بررسی برخی از این عوامل می پردازیم:
- سایز و اندازه باتری: هرچه اندازه باطری بزرگ تر باشد طول عمر آن نیز بیشتر است.
- کیفیت و فناوری سمعک : سمعک های پیشرفته مصرف باتری بیشتری دارند. بیشترین مصرف در سمعکهای وایرلس می باشد. این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف بالای باطری دلیل بر خراب بودن سمعک نیست و سمعکهای پیشرفته و فوق هوشمند به علت پردازش های بیشتر، دارای مصرف انرژی بیشتری می باشند.
- میزان کم شنوایی: اگر میزان کم شنوایی زیاد و در حد شدید تا عمیق باشد، شنوایی شناس برای جبران کم شنوایی سعی می کند تا سمعک را در وضعیت بالاترین میزان تقویت قرار دهد. در این حالت مصرف انرژی سمعکها بالا می رود.
- رطوبت و دما: محیط های گرم و مرطوب طول عمر باطریها را کاهش می دهند.
- زمان مداوم مصرف: هر چقدر سمعک به مدت بیشتری و به صورت مداوم روشن باشد طول عمر باطری نیز زودتر کاهش می یابد.
توجه داشته باشید هنگامی که از سمعکتان استفاده نمیکنید، آن را خاموش کنید و درب باتری را کاملا باز کنید تا اینکه اولا توان باتری بیجهت هدر نرود و ثانیا رطوبت ایجاد شده در طول روز بخار شود. برای عملکرد بهتر باتریها، همیشه آنها را در جای خشک و خنک نگهدارید. هیچوقت باطری را داخل یخچال نگهداری نکنید زیرا رطوبت داخل یخچال باطری سمعکها را خراب می کند، باتریهای سمعک را بدون جعبه داخل جیب و یا کیف قرار ندهید، زیرا ممکن است در تماس با اشیاء فلزی مانند سکه و کلید قرار بگیرند و باعث اتصال کوتاه باتری سمعک شوند.
برندهای باتری سمعک
اکثر این منابع انرژی توسط کمپانیهایی تولید میشود، که تولیدکننده انواع باتری برای وسایل الکترونیک هستند. بااینحال، اکثر تولیدکنندههای سمعک، با نام برند خودشان نیز این منابع تغذیه را عرضه میکنند، که می توان به باتری سمعکهای زیمنس اشاره کرد. در ایران ریوواک (Rayovac) و دوراسل (Duracell) شناختهشدهتر از بقیه برندها هستند. معمولا تاریخ انقضاء باتریها ۲ الی ۴ سال بعد از تولید است.
توجه کنید همیشه باتریای را خریداری کنید که حداقل ۳ سال تاریخ انقضاء داشته باشد و همچنین قبل از رسیدن به دست مصرفکننده در جای خشک و خنک نگهداری شده باشد. شما میتوانید باتریهای سمعک را از کلینیکهای شنوایی تهیه کنید.
شرکت ریواک بزرگترین تولید کننده باطری برای سمعک در دنیا به شمار می آید که توانسته با ارایه محصولات با کیفیت و با قیمتی مناسب، محبوبیت بسیار زیادی را کسب کند. باطری ریواک به میزان ۱۷% توان بیشتری نسبت به باتری های معمولی تولید می کنند و طول عمر آنها نزدیک به ۴ سال است.دوراسل یکی از معروف ترین برندها در زمینه تولید انواع باتری برای تجهیزات مختلف الکترونیکی بوده که به تولید باتریهایی با طول عمر و مدت زمان شارژ دهی بالا شناخته شده است. یکی از ویژگیهای باطری دوراسل، سیستم EasyTab برای تعویض راحت باطری است.
قیمت باتری های سمعک
باطریهای سمعک در چهار سایز تولید میشود وبا توجه به مدل و تکنولوژی سمعک قیمت های متفاوتی دارند. معمولا در هر حلقه یا بسته باتری ۶ عدد باتری هست. قیمت جهانی باتری سمعک حدود ۲۰ سنت است ولی در کشور ما به خاطر شرایط خاص قیمت ها دائما در حال نوسان می باشد. لطفا برای اطلاع از قیمت دقیق باتری با شماره خانه سمعک ایرانیان تماس بگیرید. برای تهیه باتری میتوانید در ساعات کاری مراجعه کنید. همچنین ارسال از طریق پیک موتوری (تهران) یا پست (سراسر کشور) امکانپذیر است.
در حال حاضر، انواع باتری سمعکهای اورجینال با کیفیت و قیمت مناسب به صورت کلی و جزئی در خانه سمعک ایرانیان موجود میباشد:
- ریوواک ساخت کشور انگلستان
- ویدکس ساخت کشور دانمارک
- زیمنس ساخت کشور آلمان
شایان ذکر است، هر چه تاریخ انقضاء طولانیتر باشد، طول عمر باتری بیشتر است.
مقاله کامل مربوط به سمعک را میتوانید از این لینک بخوانید
سایر مقالات
ارتباط با ما
تهران، خیابان گاندی، کوچه دوم، پلاک ۸، ساختمان پزشکان سینا، طبقه ۴، واحد ۱۶
تهران، خیابان ولیعصر،روبروی بیمارستان دی، کوچه دوم، پلاک ۸، ساختمان پزشکان سینا، طبقه ۴، واحد ۱۶