کم شنوایی حسی عصبی چیست؟
کم شنوایی حسی عصبی در اثر آسیب شنوایی به گوش داخلی و یا مسیر عصب شنوایی اتفاق می افتد. این حالت ممکن است بخاطر دلایل مختلفی مختلفی از جمله قرار گرفتن در معرض صدای بلند، بیماری، سالمندی، ضربه به سر و… اتفاق بیافتد. این نوع کم شنوایی هیچ نوع درمان دارویی نداشته و با استفاده از سمعک درمان می شود.
اندام مارپیچی گوش داخلی شما به نام حلزون، حاوی موهای ریزی به نام استروسیلیا است. این موها ارتعاشات حاصل از امواج صوتی را به سیگنالهای عصبی تبدیل میکنند و عصب شنوایی آنها را به مغز منتقل میکند. قرار گرفتن در معرض صداهای بلندتر از ۸۵ دسیبل میتواند به این موها صدمه میزند.
زمانی که ۵۰ درصد از این موها آسیب ببینند شما دچار کم شنوایی خواهید شد. کم شنوایی حسیعصبی ممکن است در یک گوش یا هر دو گوش رخ دهد. اگر کم شنوایی بهتدریج شروع شود، ممکن است علائم آن بدون انجام تست شنواییسنجی آشکار نباشد. اگر کم شنوایی حسی عصبی ناگهانی (کری ناگهانی) را تجربه کنید، علائم شما طی چند روز ظاهر میشوند.
دلایل کم شنوایی حسی عصبی
کم شنوایی حسی عصبی مادرزادی از بدو تولد پدید می آید و یکی از شایعترین ناهنجاریهای بدو تولد است. از هر ۱۰۰۰ نوزاد حدود ۱ تا ۳ نوزاد مبتلا به کم شنوایی است.
علت کم شنوایی حدود ۵۰ درصد از کودکان کم شنوایی مادرزادی، عوامل ژنتیکی است ومابقی آنها مرتبط با عوامل محیطی است. بیش از ۱۰۰ ژن مرتبط با کم شنوایی ژنتیکی شناخته شده است. عفونتها و کمبود اکسیژن همگی میتوانند منجر به کم شنوایی شوند.
قرار گرفتن در معرض صدای انفجار یا شلیک می تواند باعث ایجاد کم شنوایی شود.
پیرگوشی نام دیگری است که برای کم شنوایی حسی عصبی مرتبط با سن انتخاب شده. از هر ۳ فرد بین ۶۵ تا ۷۴ سال، حدود ۱ نفر کم شنوایی دارد. تا سن ۷۵ سالگی، تقریباً نیمی از افراد نوعی از کم شنوایی را خواهند داشت.
تفاوت کم شنوایی حسی عصبی با کم شنوایی انتقالی
کم شنوایی انتقالی هنگامی رخ میدهد که صدا نمیتواند از گوش خارجی یا میانی شما عبور کند. افراد دارای کم شنوایی انتقالی معمولاً صداها را مبهم میشنوند، درحالیکه افراد دارای کم شنوایی حسی عصبی صداها را نامفهوم و متزلزل میشنوند.
کم شنوایی حسی عصبی ناگهانی
کم شنوایی حسی عصبی ناگهانی، کم شنوایی حداقل ۳۰ دسیبلی است که در طول ۳ روز رخ میدهد. تقریباً از هر ۱۰۰۰۰۰ نفر، ۱۰ نفر به این مشکل مبتلا میشوند و معمولاً فقط یک گوش را تحت تأثیر قرار میدهد که ممکن است بلافاصله یا طی چند روز به ناشنوایی منجر شود.
رایجترین درمان کم شنوایی ناگهانی، استفاده از کورتیکواستروئیدها است. مصرف کورتیکواستروئیدها به مدت ۲ هفته از زمان شروع کم شنوایی بهترین زمان برای برگشت شنوایی می باشد.
درمان کم شنوایی حسی عصبی
رایج ترین راه برای درمان این نوع کم شنوایی استفاده از سمعک و کاشت حلزون می باشد. به عنوان مثال اگر در شنیدن صداهای فرکانس بالا مشکل دارید، سمعک میتواند بدون تأثیر بر سایر فرکانسها، این صداها را تقویت کند.
کاشت حلزون دستگاهی است که با عمل جراحی در داخل گوش قرار می گیرد و به کم شنوایی حسیعصبی شدید کمک می کند. کاشت حلزون دارای دو بخش است، میکروفون که در پشت گوش قرار میگیرد و گیرنده در داخل گوش که اطلاعات الکتریکی را به عصب شنوایی میفرستد.
این کم شنوایی بیشتر در گوش خارجی است یا داخلی؟؟
با سلام این مشکل مربوط به گوش داخلی است