کم شنوایی انتقالی
گوش شامل سه قسمت اصلی می باشد: گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی. وقتی که آسیب به گوش خارجی یا میانی شما باعث کم شنوایی میشود، به آن کم شنوایی انتقالی میگویند.
کم شنوایی انتقالی از جرم گوش تا پارگی پرده و اختلالات زنجیره استخوانی را در برمیگیرد. افرادی که دچار این اختلال میشوند قادر به شنیدن صداهای ضعیف نیستند و حتی صداهای در حد متوسط و دور را به سختی میشنوند.
این نوع کم شنوایی رسیدن صدا به گوش داخلی شما را سخت میکند و باعث میشود شنیدن صداهای آهسته برای شما بسیار مشکل شود.
علائم کم شنوایی انتقالی
- سرگیجه
- ترشح مایعات و بوی بد از گوش
- کم شنوایی ناگهانی
- درد گوش
دلایل کم شنوایی انتقالی در گوش خارجی
- عفونت مجرای گوش
- تنگ شدم مجرای گوش
- وجود جرم در مجرای گوش
- استخوان در حال رشد در گوش
- وجود شیء یا حشره در گوش
دلایل کم شنوائی انتقالی در گوش میانی
- آسیب به پرده گوش
- ضخیم شدن پرده گوش
- آسیب به استخوان های گوش میانی
- عفونت گوش
- کم شنوایی ارثی
تست شنواییسنجی یا ادیومتری یکی از اولین مراحل در تشخیص کم شنوایی است. این آزمایش میتواند مشخص کند که کم شنوایی شما انتقالی، حسیعصبی یا آمیخته است. همچنین میتواند میزان کم شنوایی شما را تعیین کند.
این مشکل زمانی اتفاق میافتد که صداها نتوانند به گوش داخلی شما برسند. که احتمال دارد ناشی از عارضهای در گوش خارجی یا میانی شما باشد.
راه های درمان
درمان این کم شنوایی به علت آن بستگی دارد. برخی از علل خودبهخود برطرف میشوند، برخی دیگر به درمان نیاز دارند و برخی هم دائمی خواهند بود. که از جمله راه های درمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد
- خارج کردن حشره و یا شیء داخل گوش
- استفاده از آنتی بیوتیک
- جراحی برای درمان توده و یا آسیب وارد شده به استخوان
هنگامی که کم شنوایی به دلیل ناهنجاریهای ساختاری دائمی، مانند باریکی مجرای گوش ایجاد میشود، درمان با استفاده از سمعک صورت میگیرد.