چرا سمعک سوت میزند؟
ابتدا اجزای مختلف سمعک را معرفی میکنیم سپس به دلایل مختلف سوت زدن سمعک می پردازیم.
میکروفون
صدا را جمع آوری کرده و به امواج الکتریکی تبدیل میکند.
آمپلی فایر
این قسمت وظیفه تقویت امواج را دارد. که می توان تقویت را بر اساس میزان شنوایی فرد تغییر داد.
رسیور
امواج الکتریکی تقویت شده را به امواج صوتی تبدیل کرده و به مجرای داخل گوش می فرستد.
چه زمانی سمعک سوت میزند؟
سمعک زمانی سوت میزند که امواج صوتی به جای اینکه از رسیور وارد مجرای گوش شود، دوباره به میکروفون سمعک برگشته و دوباره تقویت میشود و این تداخل امواج صوتی باعث سوت سمعک می شود. این خروج صدا از گوش به دلایل مختلفی انجام میشود اما در حالاتی که ما میخواهیم سمعک را از گوش خارج کنیم و یا داخل گوش قرار دهیم سوت سمعک طبیعی است اما اگر سمعک کاملا داخل مجرا قرار داده شود و سوت بزند این غیر طبیعی است.
شل شدن سمعک
یکی از دلایل سوت زدن سمعک جا به جایی و شل شدن میکروفون سمعک می باشد که سوت زدن سمعک را در پی دارد.
عدم قرارگیری درست
یکی دیگر از دلایل سوت سمعک، خوب و به درستی قرار ندادن سمعک یا قالب در داخل گوش می باشد که در این موارد مددجو باید قرار دادن و برداشتن سمعک را تمرین کند و از متخصص و سایر اعضای خانواده کمک بگیرد.
حجم صدا
میزان صدای سمعک را باید با توجه به کم شنوایی شخص تنظیم کرد. در بعضی از اشخاص به علت کم شنوایی زیاد، نیاز است صدای سمعک بسیار قوی باشد که این احتمال سوت زدن سمعک را بالا میبرد. در این موارد استفاده از قالب های نرم و بزرگ احتمال سوت زدن سمعک را پایین می آورد. البته در سمعک های پیشرفته با تنظیم و استفاده از مدارات ضد سوت، معمولاً سوت زدن سمعک کمتر اتفاق می افتد.
جرم گوش
مجرای گوش باید کاملا باز باشد تا امواج صوتی بتوانند به گوش میانی برسند در صورتی که جرم گوش در مجرا انباشته شود باعث برگشتن امواج به میکروفون و ایجاد سوت خواهد شد.
پارگی لوله رابط
در سمعکهای پشت گوشی، لولهای که به قالب وصل میشود ممکن است به مرور زمان سخت و کوتاه شود. این تغییر باعث میشود که تیوب شروع به کشیدن قالب به سمت بیرون کند و باعث شود که قالب خوب روی گوش قرار نگیرد و احتمال دارد لوله سمعک پاره شده و باعث فیدبک سمعک بشود.
چرا گاهی اوقات سمعک شل میشود؟
به دلیل تغییر سایز گوش